Uutiset

Suomen suurin kattotyömaa -lehdistötiedote

Tiedote 4.2.2014

Vapaa julkaistavaksi

 SUOMEN SUURIN KATTO- JA SEINÄTYÖMAA OULULAISYRITYKSILLE

Oululainen Katman Oy on aloittanut vuoden alussa Suomen suurimman kattourakan KOy Sipoon PT-logistiikkakeskuksen työmaalla: kohteen katto on laajuudeltaan peräti 70 000 neliömetriä. Oululaista osaamista työmaalle tuo myös Oulun Kuorirakenne Oy eli OKR, joka urakoi seiniä 30 000 neliömetrin verran.

Ruukin teräs-sandwich-paneeleilla toteutettavat seinätyöt ovat alkaneet joulukuussa ja katon höyrynsulun asennus vuoden vaihteessa. Varsinaiset lämmöneristys- ja vesikatetyöt aloitetaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Katmanin urakkaan kuuluvat myös kaikki katolla olevat puutyöt ja pellitykset. Työt tullaan tekemään pääosin tämän vuoden aikana.

Kohteen rakennuttajana on KOy Sipoon PT-logistiikkakeskus, jonka taustalla on S-ryhmä. Projektinjohtourakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy:n ja Lemminkäinen Talo Oy:n muodostama työyhteenliittymä Freeway.

 Oululaista osaamista teollisuuden alalla

Katman Oy on oululainen vuonna 2003 perustettu yritys, jolla on toimipisteet Oulussa, Rovaniemellä ja Helsingissä. Asiakkaita palvellaan pienistä remonteista isoihin uudiskohteisiin. Liikevaihto on kasvanut tasaisesti – vuonna 2013 se kohosi hieman yli kahdeksan miljoonan euron.

Myös alan työllistäjänä Katman on merkittävä: omia työntekijöitä on noin 60 ja yritys työllistää useita aliurakoitsijoita. Sekä Katman että OKR ovat haastavista viime vuosista huolimatta kasvaneet kannattavasti.

– Rakentamisen suhdanteista huolimatta työntekijöiden määrä on vuosittain lisääntynyt tasaisesti, sanoo Katman Oy:n toimitusjohtaja Harri Saarinen.

Oulun Kuorirakenne Oy:n toimitusjohtaja Jorma Kiljander kertoo yrityksen liikevaihdon yli kaksinkertaistuneen parin viime vuoden aikana.

– Viime vuonna hankimme Enkopur-korjausmenetelmän Pohjois-Suomen edustuksen. Menetelmä mahdollistaa esimerkiksi peltikattojen osakorjauksen taloyhtiöissä niin, että niiden käyttöikää saadaan jatkettua jopa 20 vuodella, Kiljander kertoo.

Oulun Kuorirakenne Oy on jo neljännesvuosisadan ollut peltirakentamisen moniosaaja. Tänään yritys on yksi johtavista kuorirakentamisen taitajista Suomessa – yli 20 vanhemman mestarin ja nuoremman kisällin voimin. Vuonna 2009 oululaisyritykselle myönnettiin Teräsrakennepalkinto Paulig Kahvipaahtimon alumiinijulkisivuista.

Lisätiedot ja kuvat:

Harri Saarinen, Katman Oy

p. 040 860 0140, harri.saarinen@katman.fi

 

Jorma Kiljander, Oulun Kuorirakenne Oy

p. 0400 680 084, jorma.kiljander@okr.fi

 

« Kaikki uutiset

Ota yhteyttä