Huopakatot ja peltityöt

Rakennamme katot kokonaispalveluna kantavasta rakenteesta ylöspäin, mukaan lukien vesikaton puutyöt sekä kattorakenteisiin liittyvät yksityiskohdat ja pellitykset. Yli 50 kattoalan ammattilaistamme pystyy vastaamaan vaativimpienkin kohteiden asettamiin haasteisiin joustavasti ja luotettavasti. Yhdessä asiakkaan kanssa toteutamme laadukkaan ja kestävän lopputuloksen.

Luotettavia uudiskohteita

Uudisrakennusten elinkaari on kohteesta riippuen 30–100 vuotta. Kaikille rakennuksen osille määritellään jo suunnitteluvaiheessa tietty käyttöikä. Myös vesikaton tekninen käyttöikä on materiaalista ja teknisistä ratkaisuista riippuen 30–100 vuotta. Siksi onkin tärkeää, että vesikatto suunnitellaan ja toteutetaan ammattitaitoisesti – valitsemalla kohteeseen parhaiten soveltuvat materiaalit ja oikeat tekniset ratkaisut.

Katman noudattaa omassa urakoinnissaan Kattoliitto ry:n Toimivat katot -julkaisun periaatteiden mukaisia toimivia ja pitkäaikaiseen kokemukseen perustuvia teknisiä ratkaisuja. Toimivat katot -julkaisusta löytyvät kaikki yleisimmin käytössä olevat katemateriaalit jaoteltuna käyttökohteen mukaisesti. Siitä löytyvät myös hyvät ohjeet kattourakoitsijan valintaan ja sopimusmenettelyihin.

Kun katto toteutetaan noudattaen Kattoliitto ry:n Toimivat katot -julkaisun mukaisia ratkaisuja ja luokituksia, annamme kaikille urakoimillemme katoille Kattoliitto ry:n takuuehtojen mukaisen 10 vuoden takuun työlle ja materiaaleille.

Pitkäikäiset saneerausratkaisut

Teemme kohteeseen aina teknisesti toimivimman ratkaisun noudattaen Kattoliitto ry:n ohjeita ja luokituksia. Kokeneet yhteyshenkilömme suorittavat kohteessa kuntokatselmuksen aina ennen tarjouksen laatimista. Katselmuksen perusteella kohteeseen suunnitellaan ja valitaan parhaiten soveltuvat materiaalit ja tekniset ratkaisut. Yhteistyössä luotettavien tavarantoimittajien kanssa pystymme tarjoamaan kustannuksiltaan kilpailukykyiset ja pitkäikäiset ratkaisut.

Rakennusten elinkaari yleensä 30–100 vuotta, riippuen kohteesta. Rakennusten kaikille osille määritellään tietty käyttöikä jo suunnitteluvaiheessa. Myös vesikaton tekninen käyttöikä on materiaalista ja teknisistä ratkaisuista riippuen 30–100 vuotta. Yleensä vesikatto uusitaan yhdestä kolmeen kertaan rakennuksen elinkaaren aikana. Siksi onkin tärkeää, että vesikaton saneeraus suunnitellaan ja toteutetaan ammattitaitoisesti.

Kun katto saneerataan noudattaen Kattoliitto ry:n Toimivat katot -julkaisun mukaisia ratkaisuja ja luokituksia, niin Katman Oy antaa kaikille urakoimilleen katoille Kattoliitto ry takuuehtojen mukaisen 10 vuoden takuun työlle ja materiaaleille.

Monipuoliset kattohuoltopalvelut

Katman Oy tarjoaa asiakkailleen myös monipuolisia kattohuoltopalveluja. Kyseessä voi olla yksittäinen kattovuodon korjaus, muu olemassa olevan katon pienimuotoinen huolto- ja kunnostuskäynti tai kohteeseen voidaan sopia täydellinen huoltosopimus.

Vesikatot vaativat säännöllistä ja laadukasta huoltoa, katemateriaalista riippumatta. Huollot on suoritettava yhdestä kolmeen kertaan vuodessa. Samalla on helppo seurata vesikaton kunnon kehittymistä vuosien aikana ja puuttua mahdollisiin ongelmakohtiin ennen vakavien vaurioiden syntymistä.

Kun kiinteistön omistaja tekee Katman Oy:n kanssa vesikaton huoltosopimuksen, sillä varmistetaan katon säännöllinen huolto ja ammattitaitoinen kunnon seuranta. Huollot suoritetaan ennalta sovitun huolto-ohjelman mukaisesti yhdestä kolmeen kertaan vuodessa. Jokaisesta käynnistä tehdään kirjallinen huoltoraportti, josta ilmenee suoritetut huollot ja mahdolliset korjaustoimenpiteet.

Säännöllisellä huollolla varmistetaan katon toimivuus ja tavoiteltu käyttöikä.
Tutustu katon huolto-ohjeisiin.

Kattavat palvelut

Perusmuurien eristykset ja radoneristykset

Rakennusten perustusten täytyy säilyä kuivana. Jo suunnitteluvaiheessa on tärkeää ottaa huomioon perustusten kosteuden- ja vedeneristykset sekä salaojitus. Rakennuspaikasta ja perustustavasta riippuen on tärkeää valita oikea tapa huolehtia perustuksiin kohdistuvien vesien vaikutuksesta.

Tärkeintä on miettiä, riittääkö kosteuseristys vai tarvitaanko vedeneristys? Pelkkä kosteuseristys tai patolevyt eivät riitä, jos perustuksiin kohdistuu vedenpainetta. Silloin tarvitaan ehdottomasti kunnollinen vedeneristys, joka voidaan toteuttaa luotettavasti vain kumibitumikermein.

Meiltä saat perustusten kosteus- ja vedeneristykset luotettavasti kotimaisin kumibitumikermein.

Peltityöt

Katman Oy toteuttaa tarvittaessa myös kaikki kohteen peltityöt. Teemme kokonaispalveluna kaikki uudis- ja saneerauskohteiden kattotyöt, mukaan lukien pellitykset. Omalla peltiverstaalla valmistuvat kaikki katoilla tarvittavat pellitykset, kuten piippujen ja räystäiden pellitykset ammattitaidolla ja ajallaan.

Terassit, pihakannet ja käännetyt katot

Nykyisin rakennetaan entistä enemmän maanalaisia kellari ja parkkitiloja, joiden päälle rakennetaan piha-alueita, autopaikoituksia, viheralueita ja muita vastaavanlaisia alueita. Tällaiset rakenteet on suunniteltava ja toteutettava erittäin huolellisesti, sillä rakenteet ovat usein erittäin vaikeasti huollettavia ja kalliita korjata. Rakenteisiin tarvitaan ehdottomasti luotettavat vedeneritykset. Teemme eristykset luotettavasti Kattoliitto ry:n Toimivat katot -julkaisun mukaisilla ratkaisuilla ja kotimaisilla tuotteilla.

Tiilikatot

Urakoimme myös tiilikatteet. Ammattitaitoiset asentajat ja laadukkaat tuotteet ovat kestävän ja toimivan lopputuloksen takana.

PVC-kate

Yhteistyössä maailman suurimpiin PVC-yksikerroskatteiden valmistajiin kuuluvan Sika-konsernin (Suomessa Oy Sika Finland Ab) kanssa pystymme tarjoamaan ja toteuttamaan kohteet myös PVC-yksikerroskatteella. Koulutetut asentajat ja korkealaatuiset tuotteet takaavat viimeistellyn ja luotettavan lopputuloksen.